Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ - Ghost House


ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ
τελευταία εμφάνιση της σεζόν Σάββατο 25/2
στο Ghost House
Λεπενιώτου 26 – Ψυρρή, 210.32.36.431.

Ο συνθέτης και τραγουδιστής με το πιο φανατικό κοινό στην Ελλάδα, παρουσιάζει ένα απολαυστικό πρόγραμμα με όλες τις αξέχαστες επιτυχίες του αποκλειστικά στο Ghost House, αυτό το Σάββατο 25/2 στις 23.00 [τελευταία εμφάνιση της σεζόν].

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ 5 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 25/2 ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL ΣΤΟ giaproskliseis@gmail.com ΜΕ ΘΕΜΑ "ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ" . ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΑΣ.


Όταν το παρελθόν συναντά μελωδικά το μέλλον, όταν γυρίζουμε backward τη μνήμη μας στους χρόνους τους νοσταλγικούς και αυτή η διαδικασία περνά μέσα απο το μουσικό φίλτρο του μέλλοντος τότε ο Μιχάλης Ρακιντζής μας ξαναταξιδεύει στον χρόνο μέσα απο το νέο «Back to the Φuture» …live πρόγραμμά του.

Ένα ολοκαίνουργιο full power Electro dance πρόγραμμα, γεμάτο νέες αλλά και παλιές αγαπημένες συνθέσεις σε Electro dance ρυθμούς. Η απόλυτη νοσταλγική συντροφιά, η απόλυτη μετάβαση στο μέλλον μέσα απο το παρελθόν… Back to the Φuture!

Έναρξη: 23.00
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ με μπύρα
Μπουκάλι: 80 ευρώ στα 6 άτομα
Extra info:


Ο Μιχάλης Ρακιντζής αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς και ερμηνευές της εγχώριας μουσικής σκηνής με 16 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του.

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στην Αγγλία και στις αρχές της δεκαετίας του '80 σχημάτισε το reggae / funk group των Scraptown. Το single τους "Viva Sahara" έγινε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, κατορθώνοντας παράλληλα να μπει και στα Ευρωπαϊκά charts.

Μετά τη διάλυση της μπάντας, ο Μιχάλης αποφασίζει να ξεκινήσει τη solo καριέρα του. Το 1987, κυκλοφορεί το "Μωρό Μου Φάλτσο", ένα τραγούδι που τον καθιέρωσε αμέσως ως έναν από τους κορυφαίους pop τραγουδιστές στη χώρα μας, παρότι η αισθητική του διαφέρει πολύ από την μέχρι τότε επικρατούσα στο σύνολο της εγχώριας παραγωγής, γεγονός που τον τοποθετεί ανάμεσα σε εκείνους τους λίγους που άλλαξαν τον χάρτη της εγχώριας μουσικής σκηνής. Αφήνοντας κατά μέρος τις rock καταβολές του (με ιδιαίτερη προτίμηση σε ονόματα όπως οι Deep Purple και οι Black Sabbath), ακολουθεί πιο pop κατευθύνσεις (με επιρροές από την ηλεκτρονική μουσική της εποχής μέχρι την Ανατολική κουλτούρα) αποκτώντας χιλιάδες πιστούς φίλους.

Το 1991, ψηφίζεται ως ο καλύτερος τραγουδιστής της χρονιάς από το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού Popcorn. Στη συνέχεια, γνωρίζει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία με μια σειρά από τραγούδια που συνέθεσαν ο ίδιος και η Σοφία Αρβανίτη. Το 1993, βρίσκεται στα studio - αλλά και τη σκηνή - με ένα από τα ινδάλματά του, τον θρυλικό Ian Gillan (τραγουδιστή των Deep Purple). Η συνεργασία του, τόσο με εκείνον όσο και με την διάσημη Ουαλλή τραγουδίστρια Bonnie Tyler, προκαλεί αίσθηση.

Παράλληλα με τη συνεχιζόμενη προσωπική του καριέρα, συνθέτει τραγούδια για πολύ γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες. Συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις, γίνεται ένας από τους πρώτους στη χώρα μας που χρησιμοποιεί computers για να συνθέσει μουσική.

Το 2002, συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision, στο Tallinn της Εσθονίας, με το "S.A.G.A.P.O", ένα ρυθμικό electro-pop κομμάτι, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων επί πολύ καιρό, για ποικίλους λόγους. Ο ίδιος, αντιπαρήλθε την υπερβολική (και, σε στιγμές, κακεντρεχή - πράγμα συνηθισμένο στη χώρα μας) αντιμετώπιση αυτής του της προσπάθειας, χαρακτηρίζοντάς την όλη εμπειρία, απλά, ως χρήσιμη.

Από το 2003 και μετά, κυκλοφορεί άλλα πέντε albums, με πιο πρόσφατο το "Back to The Φuture", ενώ συμμετέχει στη δημιουργία του συγκροτήματος των Trilogy.

Με μια πορεία που αγγίζει σε διάρκεια τα τριάντα χρόνια, ο Μιχάλης Ρακιντζής χάραξε τον δικό του ξεχωριστό δρόμο στην μουσική σκηνή της χώρας μας, αλλά, ενίοτε, και του εξωτερικού. Είναι ένας δημιουργός που αγαπήθηκε από χιλιάδες μουσικόφιλους (και συνεχίζει να βρίσκεται στην καρδιά τους μέχρι σήμερα), κυρίως επειδή έχει ένα άκρως χαρακτηριστικό και απόλυτα αναγνωρίσιμο ήχο και στυλ, ενώ σαν άνθρωπος είναι πάντα σεμνός και χαμηλών τόνων.