Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - medDeT - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


medDeT*
από την ομάδα «κι όμΩς κινείται»
χορός, ακροβασία, ζωντανή μουσική

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
1-4 και 8-11 Μαρτίου 21.00

medDeT*/αφού ο κόσμος παίρνει παραληρηματικό δρόμο,
εμείς πρέπει να υιοθετήσουμε μια παραληρηματική οπτική

Κατά βάθος η επανάσταση έλαβε χώρα παντού, μόνο που αυτό δεν έγινε καθόλου όπως το περιμέναμε.
Παντού ό,τι απελευθερώθηκε, αποδεσμεύτηκε από την έννοιά του, την ουσία του, την αξία του, την αναφορά του, την προέλευση και το σκοπό του και εξακολουθεί να λειτουργεί, μόνο που η ιδέα του έχει προ πολλού εκλείψει.
Τίποτε (ούτε κι αυτός ο Θεός) δεν εξαφανίζεται πλέον από τέλος ή θάνατο, αλλά από πολλαπλασιασμό, κορεσμό και αύξουσα ακαθοριστία.
Για μας τα πάντα είναι αποκρυπτογραφήσιμα εκ των προτέρων, έχουμε εξαιρετικά μέσα ανάλυσης αλλά όχι κατάστασης. Ζούμε θεωρητικά πολύ πιο πέρα από τα ίδια μας τα συμβάντα. Εξ' ου και η βαθιά μελαγχολία. 
Σε άλλες εποχές και σε άλλες κουλτούρες παράξενες άνθρωποι έζησαν και ζουν καταπτοημένοι μπροστά στο πεπρωμένο. Εμείς ζούμε καταπτοημένοι λόγω της απουσίας πεπρωμένου.Το κάθε τι, μας έρχεται μόνο από εμάς τους ίδιους. Ο καθένας έχει φορτωθεί την ευθύνη της ζωής του. Αβάσιμη ουτοπία. 
Θα έπρεπε να μετασχηματιστεί το άτομο σε δούλο της ταυτότητάς του, της θέλησής του, της ευθύνης του, του πόθου του, να ελέγχει όλα τα κυκλώματά του κι όλα τα κυκλώματα του κόσμου, που διασταυρώνονται μέσα στα γονίδιά του, στα νεύρα, στις σκέψεις του. Υποτέλεια ανήκουστη.
Όλος ο κόσμος είναι διαβολικά ενήμερος για τον εαυτό του και για τον πόθο του. Όλα είναι τόσο απλά που εκείνος που προχωρά μεταμφιεσμένος γίνεται καταγέλαστος. 
Το τέλος των μυστηρίων. 
Jean Baudrillard
Η διαφάνεια του κακού – Δοκίμιο πάνω στα ακραία φαινόμενα

*η λέξη στην κυριολεξία μεταφράζεται ως βοήθεια, στους θρησκευτικούς και λαϊκούς αμανέδες


---------------------------------------------------------------------------------------

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ 5 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 8/3   ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL ΣΤΟ giaproskliseis@gmail.com ΜΕ ΘΕΜΑ "medDeT" . ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΑΣ. 
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/3 ΣΤΙΣ 23:30.
medDeT*
από την ομάδα «κι όμΩς κινείται»
χορός, ακροβασία, ζωντανή μουσική


Χορός-ακροβασία: Bentancor Camilo, Δημάς Βασίλης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα

Μουσική σύνθεση και ερμηνεία: Αντωνίου Κλέων (mode plagal), Αποστολάκης Δημήτρης (ΧΑΪΝΗΔΕΣ), Κανέλος Τάκης (mode plagal), Μπρέντας Δημήτρης (ΧΑΪΝΗΔΕΣ), Νόνης Αλέξης (ΧΑΪΝΗΔΕΣ), Ρελλος Θοδωρής (mode plagal)

Σκηνογραφία: Bentancor Camilo
Φωτισμοί: Καψούρος Βασίλης
Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική - Μουζάκη Φανή

Παραστάσεις: 1, 2, 3, 4 & 8, 9, 10, 11 Μαρτίου στις 21.00
Διάρκεια: 70 λεπτά
Είσοδος: 10ευρώ
Προπώληση: στα ταμεία του Ιδρύματος
(Πειραιώς 206, Ταύρος) - 210 3418579
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC