Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΑ ΧΩΡΑ - ΘΕΑΤΡΟ OLVIO



«Πεθαίνω σα χώρα»
Ομάδα: Paracoon
Από 16 Φεβρουαρίου έως 5 Απριλίου στο θέατρο OLVIO




«Μισώ αυτή τη χώρα...Τι θα μείνει όμως απ’ αυτήν χωρίς εμάς; Τι θα είν’ αυτή όταν δεν θα ‘χει μείνει τίποτα από μας...;»

Το έργο «Πεθαίνω σα Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης, από το 1978 που πρωτοκυκλοφόρησε, έως σήμερα. Η βαθιά πίστη αυτού του ανθρώπου στη δύναμη «των λέξεων εν ζωή» δημιουργεί τη σύγχρονη, ύστατη ελπίδα σωτηρίας. Αλλά αυτό προϋποθέτει τον ελάχιστο δείκτη ανάγνωσης και αναγνώρισης της πραγματικότητας του σήμερα, με παράλληλη ανάληψη των ευθυνών μας, επί της δράσης.









ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ 2 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 5/4 ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL ΣΤΟ giaproskliseis@gmail.com ΜΕ ΘΕΜΑ " ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΑ ΧΩΡΑ 2" . ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SITE ΜΑΣ.

Η ομάδα Paracoon προσεγγίζει τα διαχρονικά έργα του Δημήτρη Δημητριάδη «Πεθαίνω σα χώρα» και «Ανάθεση» μέσα από μια χοροθεατρική παράσταση όπου ηθοποιοί και χορευτές αφήνουν τη γλώσσα των λέξεων να ενωθεί με την γλώσσα του σώματος, ευαισθητοποιώντας το σύγχρονο άνθρωπο.

Η ευτέλεια της ανθρώπινης ύπαρξης και η ισοπέδωση της αξίας της ως τις μέρες μας, τόσο στη χώρα μας αλλά και σε όλον σχεδόν τον πλανήτη, δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθησυχασμού και αναβλητικότητας.

Επιτρέψαμε οι λέξεις να χάσουν την δύναμή τους και την αξία τους και αυτό μοιραία μας οδήγησε στο να χάσουμε τον άνθρωπο και τελικά τον ίδιο μας τον εαυτό.

Μας παραδόθηκε προίκα, τι την κάναμε;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μάντσης
Χορογραφία: Ανθή Θεοφιλίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Καραμπούλα
Υπεύθυνη παραγωγής: Βασιλεία Τάσκου

Ενδυματολόγος: Κατερίνα Χατζοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμού: Θωμάς Οικονομάκος
Φωτογραφία – Βίντεο: Χάρης Φάρρος

Επιμέλεια Μουσικής: Βάσια Βουγιουκλή
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Σοφία Κακουλίδου (κρουστά), Στρατής Ψαραδέλης (πολίτικη λύρα)

Χορευτές – Ηθοποιοί: Γιάννης Πλιάκης, Άγγελος Καλλίνογλου, Νατάσα Παπαμιχαήλ, Γιώργος Βέττος, Ναταλία Μπουγάδη, Ανθή Θεοφιλίδου, Στέλλα Αλτιπαρμάκη, Γιώργος Θεοχάρης, Γιάννης Μάντσης



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Θέατρο OLVIO
Διεύθυνση: Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Στάση Μετρό Κεραμεικός
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3414118
Διάρκεια παραστάσεων: 16 Φεβρουαρίου – 5 Απριλίου 2012
Ημέρες: Τετάρτη και Πέμπτη
‘Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 12€, 8€ (μειωμένο), Ελεύθερη Είσοδος για Ανέργους (κατόπιν κράτησης)


Internet site: www.paracoon.com
Youtube channel: Paracoon1