Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - KASSANDRA - Bar Άνθρωπος

KASSANDRA
Sergio Blanco



 Η Kassandra ξετυλίγει την Οδύσσειά της, φορώντας κόκκινες γυαλιστερές μπότες. Με τα σπαστά αγγλικά της, μιλάει για τη δική μας αναζήτηση νοήματος και ελπίδας. Πόλεμος, εξουσία, κερδισμένοι και χαμένοι, σεξ, χιούμορ και σαρκασμός. Ευριπίδης και Bugs Bunny, Abba, Manchester United και Σκάρλετ Ο’Χάρα. Η απόσταση μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, ηθοποιού και θεατή, χώρου και λόγου καταρρέει. Μια stand-up tragedy! Στο μονόλογο του Μπλάνκο, γραμμένο σε μια γλώσσα ξένη από τη δική του, η μυθική Κασσάνδρα γίνεται άντρας που νιώθει γυναίκα, μια σύγχρονη μετανάστρια που παλεύει για την επιβίωση, σε διαρκή αναζήτηση ταυτότητας – εξόριστη στο σώμα της, ξένη σε κάθε πατρίδα.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ 2 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 23/3 ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL ΣΤΟ giaproskliseis@gmail.com ΜΕ ΘΕΜΑ"KASSANDRA 3" . ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΑΣ.   ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ "ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ" & ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ SITE ΜΑΣ. (ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ)


 Μέσα από τις ιστορίες του δικού της παρελθόντος, η Kassandra μας αφηγείται τις ιστορίες του δικού μας παρόντος: τους αβάσταχτους πολέμους μας, τις άτυχες Τροίες μας, τις αναπότρεπτες εξορίες μας, τους μηχανοποιημένους Αχιλλείς μας, τους μαρτυρικούς Έκτορές μας, τις καινούργιες χαρτογραφήσεις μας, τις πολυτελείς Ελένες μας, τις βαρβαρότητες μας που καταλήγουν ατιμώρητα ειδήσεις στα ΜΜΕ. Η Kassandra του Sergio Blanco πρωτοανέβηκε στην Αθήνα το 2011, στο μπαρ Άνθρωπος. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη (KGB Bar), στο φεστιβάλ Μυτιλήνης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Υποκριτικής του Φίερ (Bραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου) και στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Λουγκάνο.


Kassandra του Sergio Blanco
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαραφείδου - Ευαγγελία Ανδριτσάνου
Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου
Επιμέλεια κοστουμιών: Λουκία Μινέτου
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Τσόνογλου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Γερακίτης
Πρόγραμμα - Αφίσα - Κάρτα: dennis3dots

Διάρκεια: 60 λεπτά

 Ο Sergio Blanco (Σέρχιο Μπλάνκο) γεννήθηκε στην Ουρουγουάη και ζει στο Παρίσι. Διακρίθηκε ως καινοτόμος σκηνοθέτης (Ριχάρδος Γ΄, Συρανό ντε Μπερζεράκ, Μάκβεθ). Τα έργα του έχουν μεταφραστεί και παρουσιαστεί στην Ουρουγουάη, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Αργεντινή κ.α. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία Δραματουργίας. Δίνει διαλέξεις και σεμινάρια σε Πανεπιστήμια και Θέατρα της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης. Στην Ελλάδα έχει παραδώσει σεμινάριο για την τέχνη του μονολόγου (2011) και έχουν γίνει αναγνώσεις θεατρικών κειμένων του. Η Kassandra είναι πρώτο ανέβασμα έργου του στη χώρα μας.