Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - Ο Λύκος - FROWN TAILS


Η Frown Tails εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο performances για το 2012. Κάθε μήνα η Frown Tails θα φιλοξενεί διαφορετικούς καλλιτέχνες - ομάδες, των οποίων η δουλειά εντοπίζεται στα όρια των performance/live art/χοροθέατρο/εγκατάσταση. 



Performance Μαρτίου

Ο Λύκος

Ένα tableau vivant νεκρών αισθημάτων και ταραχώδους λόγου. Και κινήσεων.

Το παραμύθι του Λύκου και της Κοκκινοσκουφίτσας ιδωμένο αλλιώς: μια παράσταση σύγχρονου χορού με γκροτέσκα θεατρικά στοιχεία, ερμηνευμένη από δύο ηθοποιούς-χορευτές, έναν άντρα και μία γυναίκα, που αφηγούνται αυτή την ιστορία λαγνείας, κατάκτησης, φόβου και σκοτεινού πάθους, μεταφέροντάς τη στο σήμερα και τονίζοντας το «αλληλοφάγωμα» των εραστών μέσα στην απέραντη και στοιχειωτική μοναξιά των πυκνών δασών του σύγχρονου πολιτισμού.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ 1 ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/3 ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL ΣΤΟ giaproskliseis@gmail.com ΜΕ ΘΕΜΑ " Ο Λύκος 2" . ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ.  
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ. 

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/3 ΣΤΙΣ 22:30 

Σύλληψη, δημιουργία, εκτέλεση: Αχιλλέας Χαρίσκος, Αστάρτη Αθανασιάδου
Δραματουργία: Κυριάκος Αθανασιάδης
Διάρκεια: 45’-50’
Είσοδος: 5 ευρώ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0097547, 6944276307
Frown Tails: Παραμυθιάς 6, Κεραμεικός
Παραστάσεις: Παρ, Σαβ, Κυρ 16,17,18 και 23, 24, 25 Μαρτίου
Ώρα: 21:00

Ο Αχιλλέας Χαρίσκος σπούδασε κλόουν, παραστατικές τέχνες, μιμητική (Academy of Berlin, Berlin Mime Centrum) και έχει συνεργαστεί με τους Teater Novogo Fronta (Πράγα), Adam Reed, Karl Lehr. Έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια χορογραφίας σε αντίστοιχη σχολή στο Άμστερνταμ (School of new dance development). Μένει στην Αθήνα.

Η Αστάρτη Αθανασιάδου σπούδασε χορό στην Αθήνα και Λοζάνη, Ελβετίας. Έχει συνεργαστεί με τους La troupe de l’Avant-Scene, Magpie dance company, Zakia el Abodi, Badhuis Theater. Έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια χορογραφίας σε αντίστοιχη σχολή στο Άμστερνταμ (School of new dance development). Μένει στo Άμστερνταμ.

Ο Κυριάκος Χ. Αθανασιάδης είναι συγγραφέας γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, το 1963. Aπό το 1986 έως το 2009 έζησε στην Αθήνα. Εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων και έχει επιμεληθεί περισσότερα από 300 βιβλία (λογοτεχνικά, φιλοσοφικά, δοκιμιακά), ανάμεσά τους και την σειρά "Orbis Literae" των εκδόσεων "Gutenberg". Στην ίδια σειρά μετέφρασε την "Ιστορία του Ζιλ Μπλας ντε Σαντιλιάν" του Alain-Rene Lesage και τα ποιήματα από τον "Καλόγερο" του Matthew Lewis. Από μικρός έγραφε ιστορίες με φαντάσματα, παράξενες δυνάμεις και εξωγήινους (ή εξωλογικούς) πολιτισμούς, κυρίως όμως ιστορίες για ανθρώπους που μπλέκονταν σε καταστάσεις πολύ δύσκολες -ή πολύ περίεργες- για να τις αντιμετωπίσουν.

Frown Tails, Παραμυθιάς 6, Κεραμεικός, +30 213 00 97 547, www.frowntails.com